Cristina Catese i Marco D'Arce zapraszają na niezwykle pyszną podróż do sycylijskiej kuchni - to gratka dla wszystkich smakoszy włoskich potraw i dobrego wina. W menu wydarzenia i kolacji sycylijskiej znalazły się same pyszności!

Spotkanie rozpocznie chrupiący duet, czyli bruschetta i focaccia. Do nich pasta z bakłażana, oliwek, karczochów oraz świeżej, kremowej ricotty. Po tak smakowitym wstępnie czas na domowy makaron alla Norma ze słoną ricottą, smażonym bakłażanem i pomidorem, doprawionymi bazylią. Ale to nie wszytko! Danie główne, czyli parmigiana di melanzane, klasyczna zapiekanka z bakłażana, pomidorów, mozzarelli i oryginalnego Parmigiano Reggiano pobudzi wszystkie kubki smakowe! Do tego apetyczne faszerowane roladki z boczkiem serwowane z klasyczną warzywną caponatiną sycylijską.

Nie zabraknie również deseru - oprócz idealnie dobranych win do każdego z dań, czas na słodkie zakończenie kolacji w Al Capone. Kremowa tarta z ricottą i czekoladą na kruchym spodzie pistacjowym to wymarzony finał. 

Macie ochotę skosztować jak to wszystko będzie smakować? Szczegóły na  www.facebook.com/AlCaponeWarsaw