O daniu, którego nigdy więcej nie spróbuje, swoim comfort food oraz ulubionych jesiennych smakach specjalnie dla redakcji Mapy Smaku opowiada chef Dong Xiaobin z restauracji MAO
Co inspiruje Cię w kuchni?
Chińskie programy i blogi kulinarne.
Ulubione danie dzieciństwa to…
Chińskie szaszłyki z baraniny.
Jakie jest Twoje comfort food?
HUNG MEN YANG ROU - Kociołek z żebrakami baranimi
Jak podchodzisz do kreowania menu i dań pod specjalne okazje/wydarzenia?
Uwielbiam próbować klasycznych i nowoczesnych dań kuchni chińskiej przy okazji specjalnych wydarzeń. Jednym z najlepszych jest Restaurant Week gromadzący ogromną rzeszę nowych i bardzo opiniotwórczych Gości restauracji.
Czy jest jakieś danie/składnik, za którym nie przepadasz lub czego nigdy nie zjesz?
Nigdy nie zjem ponownie nosa wielbłąda.
Bez jakiego kuchennego akcesorium nie możesz się obejść?
Patelnia wok.
TOP danie i napój na jesień to…
Duszone świńskie nóżki, jaśminowa herbata oraz czysta wódka.
Komentarze