Wejdź na www.RestaurantWeek.pl i zamów trzydaniowe menu za jedyne 59 zł! Tradycyjne polskie smaki, kuchnia azjatycka, a może bałkańskie klasyki? Wybierz najlepsze menu dla swojego Taty!
Food Cartel - Warszawa
Twój tata jest fanem kuchni świata, a żeberka kocha prawie tak samo jak Ciebie? Restauracja Food Cartel będzie dla niego idealnym wyborem. W opcji wege na przystawkę sałatka Vegan Ceasar z grillowanymi szparagami i wędzonym tofu. Na drugie burger vegano urbano z frytkami z batata, na deser zaś ananas “taco”! W wersji mięsnej zjemy zupę tok kha z kurczakiem, ostre żeberka Xi An podane z kimchi i ryżem, a także mus z tapioki i mleka kokosowego. Palce lizać!
Gospoda Kwiaty Polskie - Warszawa
A może zabierz tatę na ucztę w tradycyjnym stylu do restauracji Gospoda Kwiaty Polskie? Znajdziesz tu klasykę kuchni Słowian z szerokim bogactwem większych i mniejszych dań, tak aby można było się dzielić z bliskimi. W festiwalowym menu mięsnym czeka na Was m.in. tatar wołowy z siekaną cebulką, kaparami, marynowanymi grzybkami i kiszonym ogórkiem, wolno pieczona szarpana wieprzowina w gęstej marynacie z frytkami i tartą białą kapustą, a także torcik czekoladowy. W wersji wege zjecie sałatkę grecką z kawałkami koziego sera i sosem winegret, pieczonego łososia z pierogami ruskimi i szpinakiem duszonym w śmietanie, a także sorbet truskawkowy. Mniam!
Szamot - Warszawa
Chefowie Kuchni Szamot na Dzień Ojca przygotowali wyjątkowe menu, utrzymane w duchu kuchni lekkiej, nowoczesnej i inspirowanej śródziemnomorskimi klimatami. W jego skład wchodzi chłodniki z botwiny z jajkiem i świeżym szczypiorkiem, dorsz pieczony z mulami z Szamotu z dodatkiem pieczywa włoskiego. Jeśli Twój tata jest fanem mięsa z pewnością posmakuje mu tatar wołowy z czerwoną cebulą, ogórkiem kiszonym, grzybami marynowanymi, musztardą DJ oraz kurczak z kostką z Szamotu z warzywami sezonowymi i młodymi ziemniakami z koprem. Szkoda nie spróbować!
Miss Thai - Warszawa
A może barwna i aromatyczna kuchnia azjatycka? W Miss Thai eksplozję smaków wywoła m.in. Pad Thai z kurczakiem lub jajkiem w wersji wege na tajskim makaronie ryżowym z sosem tamaryndowym, kiełkami fasoli, szczypiorkiem, jajkiem, świeżą limonką i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi. W ramach przystawki skosztujecie tajskich sajgonek z warzywami na ciepło z makaronem sojowym, kapustą i marchewką lub soczystych szaszłyków z soczystej piersi z kurczaka marynowanych w żółtym curry, mleku kokosowym, kminie, czosnku, trawie cytrynowej. Brzmi jak wspaniała podróż po Azji!
Banjaluka - Warszawa
Na wspólną kolację z tatą polecamy również warszawską Banjalukę. Czy wiedzieliście, że ten koncept kulinarny utrzymuje się na gastronomicznej mapie Warszawy od blisko 18 lat? Koniecznie sprawdźcie menu tej restauracji, bo zjecie tu najlepsze specjały kuchni bałkańskiej! Na talerzach znajdziecie takie pyszności jak np. halloumi panierowane w kolorowym sezamie podawane ze szparagami i truskawkami lub w wersji mięsnej - siekany stek z kurczaka z sosem miętowym i ajvarem. Na przystawkę zapiekanka serowa z ciasta filo lub marynowany w ziołach rostbef podawany z bałkańskim pieczywem. Nie zwlekaj - już dziś zaproś tatę na bałkańską ucztę!
Nie zwlekaj, najlepsze stoliki znikają w mgnieniu oka! Rezerwacji możesz dokonać na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się w oparciu o Kartę Higieny, czyli bieżące wytyczne sanitarno-epidemiologiczne. Dzięki wcześniejszemu wyborowi menu wspierasz niemarnowanie jedzenia.
#IDŹ! na bestsellery najlepszych restauracji i pomóż odrodzić się scenie restauracyjnej
Rezerwacje: www.RestaurantWeek.pl
Komentarze