Taverna Patris
Kuchnia grecka na warszawskiej Pradze - Taverna Patris to restauracja z możliwością zakupu greckich specjałów, takich jak oliwa z oliwek, oliwki czy sery. A co w menu poleca chef kuchni Maciej Oponecki? Szczegóły poniżej.
fot. mat. prasowe RestaurantWeek / Taverna Patris
Warszawa
seryoleje i oliwy
burgerydeseryzupysałatki
grecka
wegetariańskamięsna
Taverna Patris to autentyczna grecka restauracja od lat goszcząca na gastronomicznej mapie Warszawy. Greckie, klasyczne specjały połączone ze street foodem w lekkim i zdrowym wydaniu to kwintesencja tego miejsca. Mix smaków, składników, przypraw i regionów. Pyszne, proste, różnorodne jedzenie oparte w 100% na greckich produktach - to właśnie jest Taverna Patris. W menu m.in. ryby, owoce morza, doskonałe dania mięsne - burgery i musaka, ale też spory wybór potraw wegetariańskich, jak chrupiące pierożki w maśle szałwiowym. I oczywiście greckie desery! To miejsce jest pełne smaku.
Restauracja Taverna Patris bierze udział w wiosennej edycji RestaurantWeek. Szczegóły na restaurantclub.pl